Itä-Suomen lääketiedepäivät Game Jam

Aika: 26-28.9.2017
Paikka: Kuopion Musiikkikeskus
Ilmoittautuminen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sairaala- ja kuluttajamaailma lähentyvät toisiaan, kun esimerkiksi puettavan teknologian ratkaisut tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia hoitotyöhön. Erilaiset välineet tarjoavat laadukasta dataa, jota voi seurata helposti arjessa. Pelkkä data ei kuitenkaan riitä hoitotyössä. Datan täytyy ohjata potilaan tilanteen kehitystä ja kertyvän datan täytyy tuntua käyttäjästään henkilökohtaiselta, jotta datan kerääminen tuntuu hyödylliseltä. Jos datassa ilmenee poikkeamia, terveydenhuollossa pitäisi päästä tehokkaasti kiinni näihin ongelmakohtiin.

Tässä piilee uskomattomia mahdollisuuksia hyvinvointiteknologian ja pelinalan yhdistämisessä. Terveydenhuoltoon soveltuvissa peleissä määritellään selkeät ja turvalliset tavoitteet, jotka kuitenkin ovat riittävän haasteellisia. Pelit vuorovaikutteisesti kehottavat yrittämään enemmän. Pelien rooli voi olla neuvonnassa, omahoidossa, terveyden edistämisessä tai toimintakyvyn parantamisessa.

Savonia-ammattikorkeakoulu koordinoi kansallista Games for Health Finland –verkostoa, joka tarjoaa tukea yrityksille ja organisaatioille pelillistämisen hyödyntämiseen terveyden edistämisessä. Osana tätä järjestetään myös Health Game Jam –tapahtumia, joiden tarkoituksena on luoda uusia terveyttä edistävien pelien ja sovelluksien prototyyppejä. Itä-Suomen lääketiedepäivien yhteydessä järjestetään pienimuotoinen Health Game Jam –tapahtuma, jonka tulokset nähtävillä päivien osallistujille 28.9. klo 14.40 kahvitauosta eteenpäin KuopioHealth -ständillä.

Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Mukaan pääsee rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisäksi Games for Health Finland on tavattavissa ständillä.

 

Toiminta on nostanut terveyspelaamisen näkyvyyttä ratkaisevalla tavalla valtakunnallisella tasolla.
Games for Health Finland on luonut Suomeen terveyspelaamisen liiketoimintamahdollisuuden.
EU
VipuvoimaaEU
Pohjois Savon liitto